perjantai 1. heinäkuuta 2016

Pennun tuoksua


Laumaamme on astellut uusi jäsen, soopeli collie tyttönen, Neri kutsumanimeltään. 
Pentu on nyt asunut luonani pari viikkoa ja vaikuttaa kaikinpuolin mahtavalta otukselta. Neri on todella reipas ja vekkuli kaveri. Sen suloinen ulkomuoto saattaa hämätä, sillä pentu osaa olla varsinainen pikku demoni. Se onkin jo ansainnut lisänimet Räyhä-Riitta ja terroristi. Räyhis on myös ollut kova huutamaan autossa. Huutaminen on vähentynyt sen jälkeen, kun iskin Tiidan pennun kanssa kevythäkkiin takaboksiin. Nyt pari matkaa ilman Tiidaakin on sujunut hyvin ja ihanan hiljaisesti.


Pentu nukkuu yöt melko hyvin, heräämme kerran kaksi yössä käymään ulkona, välillä emme kertaakaan. Päivisinkin vahinkoja sattuu harvakseltaan sisälle, ei edes joka päivä. Pieni tuntuu jo pidättävän jonkun verran.
Neri ulkoilee pääasiassa vapaana sillä haluan vahvistaa nättiä käytöstä ja mukana kulkemista pienestä pitäen. Pentu on päässyt mukaan isojen tyttöjen lenkeille, tosin lyhennetyille versioille. Käymme paljon metsissä, joissa maa on pehmeä, maasto kohoileva ja suuria kiviäkin löytyy. Neri vaikuttaa varsin eläväiseltä ja liikkuvaiselta pennulta ja liikkuu jo nyt suhteellisen ketterästi.


Sessa ja Tiida eivät varsinaisesti ole pennun suurimpia faneja, Sessa sietää pientä muttei ole kertaakaan vielä leikittänyt natiaista, hammasta sen sijaan vilauttaa jos tulee roikkumaan tukasta. Tiida leikittää pientä ulkona ja sisälläkin vähän, kuitenkin muistaa asemansa ja antaa pennulle palautetta asiallisesti ja aiheesta. Eiköhän Sessakin lämpeä pienelle kunhan se tuosta kasvaa ja aikuistuu.
Pumba ja Timon ovat neutraaleja pentua kohtaan, Pablo taas rakastaa pientä. Minua hirvitti aluksi, miten pieni suhtautuu innokkaaseen vuoden vanhaan 35kg painavaan reuhapeppuun, mutta vielä mitä. Neri tykkää ihan hirrrmuisesti Pablosta ja haastaa Paagelia leikkiin. Pientä ei haittaa Pablon lähentely-yritykset, mitkä tosin ovat vähentyneet huomattavasti ensimmäisistä päivistä.Neri pääsi juhannuksena mukaamme kaverin mökille pariksi yöksi. Ajoimme mökille ensin pari tuntia ja jatkoimme matkaa vielä veneellä. Automatka sujui hienosti hiljaa, veneessä isoja vähän ihmetytti mutta muistivat veneilyn hauskuuden ja pentu oli reippaana kuin mitään kummallista ei olisi tapahtunut. Perillä koirat saivat mennä vapaina ja hienosti pysyivät sallitulla alueella. Isot kävivät uimassa, pieni tutkaili vierestä mutta ui hienosti kun laitoin hänet veteen. Vesi oli pennusta vähän jännittävää ja osittain kai ällöä eikä sinne tohtinut jäädä lillumaan. Uinnin jälkeen pieni veti kunnon hepulit ja kieri kaikessa roskassa ja mullassa. Oli se huvittavan näköistä. Reissu sujui ongelmitta, pieni nukkui yöt kuin tukki ja riehui päivät muutamien päikkäreiden voimin. Kävimmepä vielä soutamassakin ja hienosti koirat olivat veneessä. Takaisintulomatka sujui myös hyvin ja pienikin malttoi olla hiljaa.

Kävimme eilen puolivahingossa Turun keskiaikamarkkinoilla kun suuntasimme kahville (minne emme koskaan päässeet...). Neri oli oikein reipas koira kaikesta hälinästä, musiikista, hajuista, ihmisistä ja koirista huolimatta. Hän kulki kuin vanha tekijä ja varman oloisena tutkaili ympäristöä kiinnostuneena ilman häivääkään pelosta. Kävipä neiti maatekin keskellä vilkasta mukulakivikatua, vieressä soi musiikki ja teatteriporukka metelöi. Neri sai osakseen erittäin paljon ihastelevia katseita, syviä huokaksia ja rapsutuksia. Pääsipä likka näkemään pari lammastakin, jotka aluksi ihmetyttivät ja vähän jännittivätkin mutta reippaasti pieni niitä tutkaili. Loppuilta nukuttiinkin sikeästi, herättiin vain pissille ja syömään ja taas nukkumaan. On se ihana. <33 kommenttia:

 1. Mä jo mietinkin että miten multa on pentu mennyt ohi, mutta tää esittelypostaus onkin vielä melko tuore! Sulla alkaa olemaan koko värisuora kasassa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh jep, postaus antoi odottaa itseään kun tietokoneen kanssa oli eripuraa :D

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista