Sessa

Sessa 6v 8kk. C: Riina Mankonen

Nimi: Sessa
Rotu: pitkäkarvainen collie
Syntymäaika: 18.1.2012
Sukupuoli: narttu
Väri: blue merle
Säkä: n. 54cm
Paino: 20kg
Terveys:
  -Lonkat: B/B
  -Kyynärät: 0/0
  -Silmät: aikuisena lievä Crd
  -Selkä: -v.2014 spondyloosi todettu (silloittumaa kahden nikaman alapuolella), muuten puhdas
              -v.2022 kontrolloitu selkä rtg kuvissa, 6 nikamaväliä silloittunut yhteen rintarangan alaosasta                  kohti lannerankaa, lantiossa yhdessä nikamavälissä silloittuma
Juoksut:
  -heinäkuu -12 (ensimmäiset, ikää 6kk)
  -tammikuu -13 (väli 6kk)
  -heinäkuu -13 (väli 6kk)
  -tammikuu -14 (väli 6kk)
  -syyskuu -14 (väli 8kk, syynä Tiidan muutto meille?/juoksujen rytmittyminen yhteen?)
Steriloitu 16.2.2015

Sessa on minun ensimmäinen oma koira, rekisteröimätön kuitenkin rekatuista puhdasrotuisista vanhemmista syntynyt collukka, Kouvolasta saakka noudettu. Olen pienestä nappulasta pitäen halunnut omaa koiraa, ja viimein muutettuani omilleni 2012, päätin että oli aika hankkia karvakorva kaveriksi. Löysin ilmoituksen Sessasta netistä, soitin kasvattajalle ja varasin nartun. Sessaa kävin katsomassa 3vkon iässä ja ihastuin.

Sessa on todella persoonallinen koira. Sen maailma tuntuu toisinaan olevan kovin synkkä ja harmaa paikka, mutta välillä taas se on niin elämäniloinen ja ihan toinen koira konsanaan. Sessa on perusluonteeltaan leikkisä, herkkä, tottelevainen, anteeksipyytävä neiti, jolta kuitenkin löytyy kieroutta ja omaa tahtoa. Sessa tietää miten saa ihmisen tassunsa ympärille ja käyttää surusilmiään törkeästi hyväkseen saadakseen tahtonsa läpi ja noutoleikit käyntiin.
 Sessa rakastaa kaikkia tuttuja ihmisiä, tai vain tutuilta näyttäviä, mutta vieraita ihmisiä kohtaan on melko varautunut ja saattaa jopa väistää. Sessa on luista ym. herkuista (ja pallosta) aika omistushaluinen, on muutamia kertoja ärähtänyt vieraammille koirille, jos on tultu liian lähelle "Sessan aarretta". Yleisesti ottaen kuitenkin tulee toimeen kaikkien koirien kanssa, mutta ei välitä todella energisistä, 100lasissa painavista höösääjistä ja häätääkin nämä kauemmas iholtaan. Harvojen ja valittujen koirien kanssa Sessa intoutuu leikkimään "hippaa" mutta useimpiin koiriin neiti suhtautuu välinpitämättömästi ja jättää täysin huomiotta.

Sessan ehdoton lempilelu on pallo, sen perässä jaksaisi juosta ikuisesti. Jos heität kerran niin sitten heität lopun ikääsi.

Sessan otin alunperin kaveriksi kotiin ja lenkeille, varsinaisia harrastuksia en suunnitellut Sessan kohdalle. Myöhemmin kipinä harrastuksia kohtaan on syttynyt, kuitenkaan Sessalla ei ole mielestäni harrastuskoiralta vaadittavia ominaisuuksia, neidissä on arkuutta ja epäileväisyyttä sekä Sessa menee paineistuessaan lukkoon, josta sitä on vaikea avata. Kilpailuihin emme siis tule tähtäämään, mutta harrastelemme omaksi iloksemme sillon tällöin agilitya ilman vaikeimpia esteitä.

Sessa on kiltti ja emäntää totteleva, jästipäinen mutta todella herkkä neiti. Mamman muru. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti