sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Iloinen emäntä

Ilon aihe nro1/2

Kesällä Tiidan paino huiteli alimmillaan 14,9kg:n kieppeillä, ja päätin, että likan paino on saatava ylös. Edes 16 kg saakka, mielellään vähän enemmänkin. Sessan paino on ollut 18-19kg:n paikkeilla, ja sillekin olen halunnut vähän lisää lihaa luiden ympärille. Aikarajaksi tavoitteelle asetin vuodenvaihteen.
Nyt olen ruokkinut koiria 50/50 periaatteella, aamupalaksi saavat vaihtelevasti erilaisia lihoja ja luita, iltapalaksi Acanan Sport & Agility -nappulaa höystettynä Nutrolinin Iho & turkki-öljyllä.  Silloin tällöin harvakseltaan annan nappuloiden joukkoon myös kananmunaa, kermaviiliä/piimää tai reajuustoa. Koirien vatsat toimivat hyvin, turkit kiiltävät ja ruoka maistuu.
Kävin perjantaina Mustissa ja Mirrissä punnitsemassa koirat.
Sessan kohdalla vaaka näytti 20,4kg ja Tiidan kohdalla 16,45kg.
Voi sitä ilon määrää! Vihdoin ollaan saatu Tiidankin paino aika hyvin nousuun, vielä kun saatais pidettyä nuo vaivalla ansaitut kilot ja grammat...

Ilon aihe nro2/2

Tänään treenasimme Tiidan kanssa agia ehkä 10-15min ajan. Lyhyt, mutta sitäkin parempi treeni. Treenasimme 17:n esteen rataa, aluksissa parissa pätkässä, lopuksi kokonaisena. 
Tiida oli odotellut autossa miltei parisen tuntia ennen meidän vuoroa, toki välillä lenkitin neitiä. Pelkäsin, että koira on joko ylienerginen tai ihan lussu odottamisen takia. Tiidapa yllätti ja tekikin hyvällä draivilla kentälle päästyään. Odotti nätisti, ei haukkunut turhia, keskittyi ja oli nopea. Tässä kohtaa voisin kehaista itseänikin, oon ottanut virheistäni opiksi. Keskityin kunnolla, ohjasin selkeästi, käytin kroppaani ja annoin käskyt hyvissä ajoin.
Aivan älyttömän hyvät treenit! Tosi hyvä fiilis jäi. :)

Ei niin iloinen aihe nro1/1

Sessan agitreenit.. mitäpä niistä nyt sanoisi. Tiedän hyvin, että Sessasta ei ole kisaamaan. Tänään vaan tuli kovasti sellainen tunne, että ehkä Sessasta ei ole ollenkaan tähän lajiin, edes omaksi iloksi. Sessaa ei innosta agility, se vaan ei tykkää. Sessa oli ehkä vielä väsynyt parin tunnin takaisesta metsälenkistä. Siltä puuttui vauhti ihan kokonaan ja se ihmetteli esteitä. Tästä kerrasta jäi Sessan kanssa tosi huono fiilis. 
Varmaan mennään vielä agittamaan, mutta täytyy katsoa koiran kannalta, onko tämä sille ollenkaan mieluisaa tekemistä. Seuraavalla kerralla lenkitän Sessan todella pienesti ennen treeniä, sillon sillä saattais vielä olla virtaa ja intoa. 
Toisaalta, Sessa kyllä tykkää ihan vain kotikoiran roolistaan ilman ihmeempiä harrastuksia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti