perjantai 11. joulukuuta 2015

Katsaus vuoteen 2015

Tälle vuodelle olin asettanut muutamia tavoitteita. Nyt onkin aika katsoa miten vuosi sujui ja asettaa ensi vuodelle uudet tavoitteet.

Vuosi 2015, yleiset:

"Terveenä pysyminen."
-Molemmat koirat ovat olleet suht terveitä. Sessalla ei ole ollut mitään kummallista. Tiida on hiukan oireillut korviaan aikaisempaa enemmän, ja kerran kävimme jopa lääkärissä näytillä mutta tuloksetta. Putsasin pikkuneidin korvat kunnolla pari viikkoa takaperin rapsuttelun vuoksi ja nyt seurailen tilannetta. Ruokamerkki on vaihtunut ja epäilen sen sopivuutta Tiidalle.


Sessan tavoitteet -15:

"Seuraaminen tiiviimmäksi."
-No tätä ei nyt kyllä kunnolla reenattu. Perusasento on saatu paljon paremmaksi ja tiiviimmäksi, mutta seuratessa helposti vielä valuu kauemmas, mikäli nami on kaukana kuonosta tai typyn huomio herpaantuu. Voisin silti sanoa että edistystä on tapahtunut.

"Agilityyn intoa."
-Sitä on tullut. Sessa on innostunut karvaällötysvetolelusta, ja sillä on saatu todella kivasti koiralle kierroksia ylös ja intoa tekemiseen. Sessa jopa piippaa hallille tultaessa ja lämppälenkillä alkaa kevyesti vetämään hallia kohti. Tavoite siis saavutettu.

"Sterkkaaminen."
-Sessa sterkattiin jo tammikuun lopulla eli tämäkin saavutettu. Luonteeseen on tullut pieniä muutoksia; Sessa vaikuttaa iloisemmalta ja rentoutuneemmalta, lisäksi siitä on tullut ahne ja äänekkäämpi. Myös turkki on tuuheentunut selvästi aikaisemmasta ja saanut lisää pituutta.


Tiidan tavoitteet -15:

"Virallisten agilitykisojen korkkaaminen."
-Ei toteutunut. Elämänmuutosten vuoksi koiraharrastukset jäivät kesäksi tauolle emmekä edistyneet toivotulla tavalla.

"Muutamassa näyttelyssä pyörähtäminen, ERIn metsästys."
-Kävimme kaksissa näyttelyissä, molemmissa saatiin ERI ja sijoituttiinkin.

"Hakuryhmään pääsy."
-Pääsimme ryhmään ja treenasimme säännöllisesti kevään ajan. Tiida oli huippu ja minä tykkäsin. Tämäkin jäi valitettavasti tauolle elämänmuutosten vuoksi.

"VePeen tutustuminen."
-Tutusteltiin lajiin, päästiin ryhmään mutta jätimme Vepen. Tiida rauhottui kevään mittaa huomattavasti ja ajattelin kolmannen harrastuksen olevan liian rankkaa tälle koiralle. Valitsin kaksi lajia, jossa olimme parempia. Vepe ei kuulunut siihen kategoriaan.

"Lisää itsevarmuutta koiralle."
-Tällä tarkoitin lähinnä Tiidan haukkumista. Enää en luokittele koirille haukkumista ongelmaksi, joten tavoite saavutettu. Tiida edelleen haukkuu satunnaisesti toisille koirille erinäistä syistä; innostus, epävarmuus, provosoituminen. Neiti kuitenkin uskoo kieltoa ja hiljenee joko kokonaan tai vaihtaa haukkumisen pieneen vinkumiseen/piippaamiseen.

Talouden koirat: Pablo, Pumba, Tiida, Sessa.
Mitä muuta saavutimme vuonna 2015?

Sessan kanssa kävimme ensimmäisissä agimölleissä hyppyluokassa. Mainetta ja kunniaa emme saaneet mutta pidimme molemmat kivaa ja nautimme yhteistyöstä.
Sterkkaamisen yhteydessä kuvautin Sessan selän. Ikäväkseni sieltä löytyi spondyloosi, jonka kanssa opettelemme elämään.

Tiidan kanssa kävimme luonnetestissä hakemassa 140pistettä ja toteamassa neidin laukausvarmaksi.
Lisäksi kävimme muutamissa agimölleissä sijoittuen useassa ja jopa päätyen ensimmäiselle sijalle pariin kertaan.

2 kommenttia:

  1. Hyvin saavutetut tavoitteet. Ootte te niin <3

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla teistä! ^_^ Hyvin on tavoitteet saavutettu. Iteki ajattelin käydä tämän kuun aikana läpi tälle vuodelle asetetut tavoitteet - saa nähä kuinka käy, toteutuiko meillä mikään :D

    VastaaPoista