tiistai 15. joulukuuta 2015

Tavoitteet vuodelle 2016

Nyt kun on tehty katsaus kuluneeseen vuoteen, on hyvä suunnitella tavoitteita seuraavaan.


Yleiset:
Terveenä pysyminen.
-Myöskin tulevana vuonna toivon koko sakin pysyvän terveenä ja vetreänä.

Hauskanpito ja tiimityö tuloksia tärkeämpää.
-Kuluneen vuoden aikana erityisesti agilityssa, olen huomannut olevani liian tosissani. Treenit ja yhteistyö koiran kanssa sujuu paljon paremmin niinä päivinä, jolloin olen rennommalla mielellä liikkeellä. Haluan hyvän mielen näkyvän tekemisessämme.


Sessan tavoitteet:
Tiimityö paremmaksi.
-Sessa on herkkä koira ja jonkun verran arka paineistuessaan. Haluan sen luottavan minuun paremmin myös niinä epävarmuuden hetkinä. Olen jo alkuaikoina tehnyt hallaa luottamukseen olemalla epäjohdonmukainen sekä liian räjähdysherkkä ja häpeän suivaantumisiani. Tätä on tietysti työstetty vuosien mittaa, mutta tulevana vuonna olisi erityisesti tarkoitus huomioida tämä kohta. Koira on herkkä, ei saa menettää hermoja.

Edes parissa agimöllissä käyminen.
-Tänä vuonna yllätin itseni ja vein Sessan möllyhypärille. Ensi vuonna voitaisiin hyvän mielen ja yhdessä tekemisen vuoksi käydä parit hypärit läpi.

Rally-tokon treenaaminen, edes säännöllisen epäsäännöllisesti.
-Kävimme Sessan kanssa aikoinaan muutamissa treeneissä mutta syystä tai toisesta laji jäi unholaan. Olen ehkä itse sitä mieltä, että kyseinen laji on jokseenkin tarpeeton ja kummallinen, mutta Sessa tuntui pitävän tästä. Likalla on tekemiseen vaadittavaa mielenkiintoa, sitä on helppo motivoida eikä rally-toko ole liian vaativaa hälle. Uskoisin uuden harrastuksen parantavan meidän välistä suhdetta.
Ja kuka tietää vaikka vuoden mittaa tavoitteeksi tulisi RTK1..


Tiidan tavoitteet:
Tekemisestä vakavan sijaan hauskaa, mutta tehokasta.
-Treenien ei täydy olla vakavamieliset ollakseen tehokkaat. Oikealla mielentilalla saamme enemmän aikaan ja toimimme paremmin yhdessä. Minun tehtävä on pitää mieliala hyvänä muttei liian innokkaana ettei kuppi valu nurin, sekä saattaa Tiida oikeaan mielialaan treenejä varten.

Selän kuvauttaminen.
-Agilitya silmällä pitäen tahdon tietää harrastuskaverini terveydestä. Kuvauttaminen on luultavasti alkuvuodesta ajankohtaista, pidetään sormet ja varpaat ristissä hyvien tulosten puolesta.

Josko tänä vuonna virallisiin agikisoihin.
-Olen jo katsellut kisakalenteria sillä silmällä. Lähes joka kuukausi on kisat Turussa, josko me jo keväällä kävisimme parit läpi. Alkuvuodesta kohti hypäreitä, vapaa-ajalla kontakteja ja keppejä varmemmaksi ja kesällä viimeistään agiradoille?

Virallisiin tokokisoihin.
-Olemme tähän mennessä vain sivuuttaneet kyseistä lajia enkä tiedä, onko tämä ollenkaan realistinen tavoite. Kuitenkin ALO:n liikkeet vaikuttavat melko simppeleiltä kapulanpitoa lukuunottamatta. Kunhan saan pitämistä treenattua, uskon muun tulevan melko itsestään, tietysti treenaamme jokaista liikettä sekä palkattomuutta itsenäisesti vuoden kuluessa.


Miten olet opettanut koirallesi kapulanpidon?

2 kommenttia:

 1. Me opetellaan noutoa / kapulanpitoa justiinsa. Lähettiin opetteleen niin, että mulla oli kapula kädessä ja kun Frini vilkaisikin sitä "jes" ja palkka. Seuraava kriteeri oli, että Frini koskisi kapulaa, josta taas "jes" ja palkka. Äkkiä Frini alkasi ite tarjota sitä, että yritti ottaa kapulaa suuhunsa. josta taas "jes" ja palkka. Sitte pikkuhiljaa laskin kapulaa alemmas lattiaa kohti. Kun kapula oli lattialta, vaadin aluksi, että jos Frini vain nostaa kapulaa sentinkin maasta niin se on "jes" ja palkka. Tästä sitte pikkuhiljaa nostin vaatimustasoa ja nyt ollaan siinä vaiheessa, että Frini nostaa kapulan lattialta ja saan otettua kapulasta kiinni. Jossain vaiheessa pitäs kai alkaa yhdistämään sitten se istuminen ja kapulanpito suussa ^^'
  Tätä on ollut hauska opettaa, kun on antanut koiran ihan itse miettiä että mistä se palkan saa. Oikein näkee miten koiran aivot raksuttaa :D Ja sitten kun koira on hoksannut, nii voi vitsi ku on ollu kivaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa okei 😄 meillä on ollut aikalail sama tyyli opettaa.
   Eilen just kokeilin postauksen jälkeen, miten meillä menikään pitäminen, ja yllättäen se tuntui olevan aikas hyvällä mallilla. Tiida tuntui ymmärtävän kapulan pitämisen ja osasi jopa istua se suussa. Pari kertaa yritti antaa kapulaa käteen ennen istumista mut aika hyvin suoriutu mun mielestä.
   Eilisen perusteella meijän ongelma tuntuis olevan irrottamiskäskyn odottaminen. Heti, kun koskin kapulaan, irrotti likka otteensa ennen kuin ehdin antaa käskyä. Nyt täytyy miettiä miten sitä alkaa opettaa.. 😄

   Poista