keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Varokaa kyykäärmeitä!

Oon vahvasti siinä uskossa, että tänä vuonna kyitä on enempi kuin aikaisempina vuosina. Koko 20vuoden elämäni aikana en oo juuri kyihin törmännyt, ennen tätä kesää. Nyt alle parin kuukauden aikana olen nähnyt omin silmin lähietäisyydeltä jo peräti kolme kyytä...


Viimeisin näköhavainto käärmeestä tuli tänään. Kävelin koirien kanssa Runosmäen ja Nättinummen välistä asfaltoitua paljon käytettyä kävelytietä pitkin ja huomasin "kepin" tien reunassa. Olin jo kääntänyt katseeni muualle, mutta kuvittelin kepin liikkuneen, ja käänsin katseeni takaisin. Siinä se mokoma "keppi"käärme luikerteli! Otin koirat lyhyemmille naruille ja lähestyin käärmettä. Selässään luikerolla oli sahalaita, eli kyyhän se siinä.
Jäätiin sitten hyvän matkan päähän odottamaan, että liero pääsee luikertelemaan tien yli ja meidän matka voi jatkua. Tiida vähän säesti kyyn matkaa kauniilla epäileväisellä laulullaan.
Olin vielä näkevinäni, että kyy olisi kääntynyt piiloon päästyään meitä kohti, joten jäin vielä pienen matkan päähän tähyilemään, josko liero olisi lähtenyt matkoihinsa. Hetken ikäänkuin vahtisin käärmettä, jos sattumalta koirakko tai aikuinen lapsensa kanssa kävelisi kohti niin saisin varoitettua.
Eipä siinä kyllä juuri ihmisiä sillä hetkellä kävellyt, eikä kyytäkään enää näkynyt, joten jatkoimme matkaa kotia kohti.


Kyllä taas sai kyy säikäytettyä, vaikka tilaanteesta päästiinkin turvallisesti pois. En vain olisi kuvitellut käärmeen kulkevan kaupungissa noin vilkkaan lenkkireitin poikki keskellä päivää..
Pitäkää lapsistanne ja koiristanne huolta, kun tuolla kävelette. En varmaan enää päästä Tiidaakaan kävelemään ihan reunan tuntumaan nyt hetkeen ainakaan.
Silmät ja korvat auki, tarkkailkaa koirianne ja niiden eleitä, olkaa aina tilanteen tasalla niin monilta kyyn puremilta ja pelottavilta ajatuksilta vältytään! :)

3 kommenttia:

  1. luen kokoaja ton otsikon sillä pikku kakkosen "varokaa heikkoa jäätä mmm" äänellä :--------D mä en oo törmänny vielä yhteenkää käärmeesee ellei sitä kustavissa nähtyä lasketa :o

    VastaaPoista
  2. hyyyyiii mitäää täällä päinkö noita kyitä liikkuu!! Voihan niitä olla missä vaan, mutta en olis uskonut että täällä! Ensi kesällä pitää sitten katsoa... uskaltaisko edes päästää koiraa metsään! :O

    Tosi kivoja postauksia sulla muuten, vähän selailin blogiasi kuten huomaa, hih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu vslitettavasti.. onhan täällä tosi paljon kallioitakin et kaipa sen olis voinu arvata :s kamalia otuksia.
      Hih kiitos! :)

      Poista