lauantai 20. joulukuuta 2014

Jouluepikset

Tänään lähdettiin aamusta kahden ihmisen ja kolmen koiran voimin agiepistelemään Lohjalle. Ilmoitin Tiidan supermölleihin ja mölleihin, molemmissa makseihin.
Oltiin hyvissä ajoin paikalla, käytiin pienellä lenkillä ja mentiin halliin ihmettelemään ja odottamaan lähtölistoja.

Tiida 1,5v
Supermölleissä Tiida oli kuudentena vuorossa. Puolisen vuotta aikaisemmin käytiin samassa paikassa supermölleissä, silloin ei saatu nollarataa aikaseksi. Varmaan siitä ja väenpaljoudesta johtuen aloin jännittämään vähän turhan paljon.
 Rata ei ollut erityisen vaikea, pari vaikeampaa kulmaa oli ja yksi ohjauspuolen vaihto. Teknisten ongelmien omistajan hermostuneisuuden vuoksi emme saaneet rataa videolle. Jonkun verran sähläsin radalla, mutta onneksi koira teki hyvin siitä huolimatta. Teimme virheettömän radan ajalla 28,14. Omaan suoritukseeni olin vähän pettynyt, mutta koira oli hyvä ja tästä jäi myös minulle hyvä mieli.
Supermölleistä palkittiin jopa 9 parhainta, ja yllätyksekseni ylsimme Tiidan kanssa juuri sijalle 9! Superia! Saimme palkinnoksi muutaman ihmisten piparin ja yhden vapaavalintaisen palkinnon. Yhteistuumin Tiidan kanssa valittiin Tintille uusi apinan näköinen vinkurepimislelu.

Radat meni aika nopeaan, joten kävimme koirien kanssa kävelyillä,ja harjoiteltiin Tiidan kanssa ihan vaan olemista isossa joukossa. Aika sitkeästi likka jaksoi haukkua, mutta jonkun ajan kuluttua luovutti ja laittoi maaten.
Mölliradan alkaessa en enää jännittänyt suuremmin. Ensimmäisellä kerralla ohjasin yhden mielestäni vaikeamman hypyn huonosti, minkä takia Tiida kiersi koko hypyn ja tuli väärältä puolelta yli, tästä HYLky. Loppurata sujui nätisti, mitä nyt kerran meinasin juosta siivekettä päin.... Molemmat kontaktit otettiin nätisti, kunhan muistin pitää ohjaavan käden selkeänä ja himmailla vauhdin kanssa. Ajaksi saimme 40,66.
Tässä lähdössä jäi harmittamaan oma mokani ja hylky, joten ilmoitin Tiidan vielä uusimaan. Videokin otettiin, mutta enpä taida tältä lähdöltä sitä julkaista...

Ajattelin josko Tiida on liian väsynyt uusimaan, mutta kyllä se vaan kannatti. Ennen uusintaa harjoittelimme pihalla pari kertaa tämä vaikea kohta läpi, Tiida meni hienosti vaikka en ohjannut ihan niin hyvin kuin pitäisi. Radalla Tiida meni hyvin, ainut virhe tuli puomin alastulokontaktilla. Tiedostin jo ennen alastuloa, että minun pitäisi himmata ja ottaa varman päälle tai muuten hyppää pois. Aloin itsekin olla jo sen verran väsynyt, etten jaksanut enää tätä pientä hienosäätöä, vaan juoksin vaan maaliin asti. Taisin jopa itse vetää koiran kädelläni alas ennen kontaktia... 
Ajaksi tuli 34,09 ja kaupanpäälle sain hyvän lopetuksen ja iloisen mielen. Tästä myös video:


 Jos muutamia havaintoja tarvis tehdä niin:
-vauhtia lisää ohjaajalle, ei saa hidastaa koiraa
-tarvii harjoitella irtoomista, ei tarvis viedä koiraa niin pitkälle ja saatais nopeutta lisää

Kaikenkaikkiaan jäi kuitenkin tosi tyytyväinen mieli, Tiida jaksoi hyvin skarpata vielä viimeselle startille, ja minä muistin keskittyä sähläämisen sijaan ohjaamiseen. Kattellaan taas, koska seuraavan kerran päästään epistelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti