perjantai 26. joulukuuta 2014

Tavoitteet 2015

Aikaisempina vuosina en ole asettanut meille kummempia tavoitteita, mutta tänä vuonna mieleeni on tullut muutamia suunnitelmia.

Yleisesti:

-Terveenä pysyminen.

Paljon on saanut kuulla koirista, jotka ovat sairastuneet mitä ihmeellisimpiin ja kurjiin tauteihin. Paljon tietämättömyyttä ja kärsimystä. Meidän kohdalle ei tänä vuonna sattunut silmätulehdusta (ja yhtä koiran puremaa nirhaisua) kummempaa ja toivon todellakin, että sama linja jatkuu ensi vuonna molempien likkojen kanssa, toki vielä ilman silmätulehduksia. Koitetaan pitää hampaat ja tassut ehjinä ja turkit hyvässä kunnossa.


Sessan tavoitteet:

-Seuraaminen tiiviimmäksi.

Sessan seuraamista ei olla kunnolla harjoiteltu oikeastaan koskaan. Sessa seuraa aika kaukana minusta ja vinossa, katsekontakti sentään on hyvä. Molempia koiria yhtä aikaa seuruuttaessa on ihan kätevää, että toinen seuraa kauempana. Ongelmakohdaksi on tullut palkkaamisen jälkeinen "valuminen". Sessa jättäytyy jälkeen ja mutustaa hitaasti nauttien namiaan. Täytyy treenata seuraamista siten, että vasta vapautuksen saatuaan saa jättäytyä taakse. Ehkä lelupalkka olisi parempi?

-Agilityyn intoa.

Tästä oon kirjotellut eri postauksissa, Sessa ei ole syttynyt lajille. Se tuntuu ihmettelevän, että mitä kivaa siinä hyppelyssä ja pomppimisessa on. Kunhan päästään omatoimisesti treenaamaan, voimme kokeilla jos vinkupallo yhdistettynä helppoihin lyhyisiin pätkiin toisi kadonnutta intoa takaisin.

-Sterkkaaminen.

Ajankohtaista ehkä loppuvuodesta? Sessan juoksut eivät sinällään ole hankalat eikä neiti suuremmin oireile valeraskaudesta. Kuitenkin Sessa tuntuu alavireisemmältä niin juoksujen aikaan kuin jälkeenkin. Uskon, että steriloiminen saattaisi vaikuttaa nostavasti Sessan mielialaan, maailma ei ehkä olisi enää niin vakava paikka. Ja jokatapauksessa suunnitelmissa on kohtutulehduksen ja nisäkasvainten riskin takia steriloida jokainen talouden narttu ennemmin tai myöhemmin.


Tiidan tavoitteet:

-Virallisten agilitykisojen korkkaaminen.

Kaksissa epiksissä ollaan jo käyty, molemmista selvittiin enemmän tai vähemmän kunnialla. Toivon todella, että Tiida pysyy terveenä, jotta päästään toteuttamaan suunnitelmaa. Vielä on harjoittelemista hyppykorkeuksien, kontaktiesteiden (etenkin keinun), renkaan ja keppien kanssa ennen kuin alamme katselemaan virallisia kisoja. Eniten treeniä kaipaavat korkea rengas ja keinu.

-Muutamassa näyttelyssä pyörähtäminen, ERIn metsästys.

Tähän mennessä takana kolme näyttelyä, yksi ERI ja kaksi EH:ta. Sertiä en uskalla lähteä toivomaan, valtaosa tuomareista kun tykkää vankemmista nartuista. Me tyydytään siis ERIin ja luokkasijoitus olisi aina plussaa. Tammikuussa aloitamme ensi vuoden misseilyn.

-Hakuryhmään pääsy.

Emäntä on käynyt kaksissa treeneissä, koira yksissä. Jäsenhakemus on laitettu menemään ja toivottavasti päästän vuoden aikana treenaamaan hakua säännöllisesti.

-VePeen tutustuminen.

Tammikuussa täytynee laittaa viestiä, jos päästäisiin ainakin kokeilemaan kesällä vesipelastusta. Tiida rakastaa uimista ja vetoleikkejä, ties miten mainio vesipelastuscollie siitä kuoriutuisi!

-Lisää itsevarmuutta koiralle.

Tiidan kanssa ollaan jo yli vuoden kamppailtu koirille haukkumisen kanssa. Haukkuminen tuntuu olevan epävarmuutta sekä komentamista tilanteesta riippuen. Kokeillaan nyt karsia tätä epätoivottua tapaa namittamisen sijaan huomioimattomuudella tai nuhtelulla, tilanteen mukaan. Hiljaa hyvää tulee, eikö?


Siinä olis meidän tavoitteet vuodelle 2015. Nyt nautitaan kiireettömyydestä, lumesta ja loppu vuodesta pitkien lenkkien muodossa. Vuodenvaihde alkaa häämöttää, blogi luultavimmin hiljenee nyt muutamiksi päiviksi.

Toivotamme kaikille mi mainiointa Uutta Vuotta!!

7 kommenttia:

 1. Minäki tein suunnitelmia ens vuodelle, mutta agin virallisista kisoista en tainnut puhua vielä mitään :P Lisenssikin niitä varten pitäisi hankkia ennen kuin voi kisata, mutta ei nyt ainakaa oo ihan alkuvuoden juttu meillä noi viralliset kisat. JOSKO sitten loppuvuodesta aikaisintaan.. Meilläkin vielä kontaktiesteet yhdistettynä rataan vaatii reeniä, keinu on vielä ihan kesken. Kepitkin on kesken jaja... samoin maksikorkuinen rengas.. :D Paljon riittää vielä reenattavaa meillä. Joskin sanottiinhan mulle, että onhan virallisissa kisoissakin niitä hyppyratoja jossa ei siis kontaktiesteitä ole ollenkaan (mutta se rengas niissä siltikin voipi olla :P).. Joten.. Me reenaillaan vielä tovi ^^'

  Sunnuntaina olisi agiepikset, supermölliluokkaan (hyppyputkiluokka) aattelin osallistua ja ihan nyt maksikorkuisilla rimoilla (50cm) - hyppykorkeuden saa ite valita 20cm/35cm/50cm. Toivonmukaan ei tuomari ois mitään ylivaikeaa rataa rakennellut - mun jännityksen takia unohdan jossain vaiheessa radan ja pakka hajoaa käsiin :D Nooh, sunnuntaina näkee miten käy x')

  Meilläkin haaveena ois saada näyttelyistä ERI, mut saapa nyt nähdä :D Ainakin tuon väri on puhdistunut hurjasti, karvaa vois toki olla vähä enempi, mutta se nyt taas alkoi jo vähän tiputtamaankin sitä - tammikuussa ois se Turku KV... :D niin, ja tuon oikea korvakin elää taas omaa elämäänsä ja haluis nousta vaan pystyyn -.-' Että jooo, taitaa ainaki turusta jäädä ERIt saamatta :P

  Hyvää uutta vuotta teillekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Meillä todennäköisesti virallisten korkkaaminen menee loppukesään/syksyyn sen verran vielä hommaa :D muita kontakteja ollaan reenattu osana rataa paitsi keinua eikä sitä ole muutenkaan juuri ohjatuissa näkynyt... kepeissä ollaan jo otettu useita ohjureita pois, treeniä vaatis nyt oikean menovälin löytyminen ja loppuun asti pujottelu. Ja se rengas, huoh.. :D

   Tiida hyppii nykyään treeneissä 50cm ja supermölleissä viime la meni samoilla korkeuksilla. Kevyesti hyppäs yli. :) sinne vaan rohkeesti ni saatte lisää kisakokemusta!

   Nähdään sit täällä Turussa! Eikö Frini tuu nuorten luokkaan? Muistaakseni on Tiidan kanssa aika saman ikänen

   Poista
  2. Jep, keinun opettelu on meilläkin ihan alussa vasta ja ite ku en oikee tiä miten sitä vois lähtee opettaan/viemään eteenpäin, niin yksistään sitä en kauheesti viitti treenata.. Ehkä sekin joskus saadaan kuitenki kuntoon :p Kepeissä meillä on kaikki 12 keppiä suorassa rivissä ja jokasessa välissä verkot, niitä pitäs koittaa jo pikkuhiljaa poistaa sieltä väleistä. Mut varmasti tuo eka keppiväli vaatii lisätreenausta. Pituusestettäkää Frini ei oo maksimittaisena menny vielä kertaakaan. Ja pussi - sekin vielä..! :D

   Treeneissä meki ollaan nyt 50cm esteitä loikittu ja tosiaan siel supermölleissä sama - eikä tiputtanut rimoja vaikka vähä mietinkin että mitenköhän käy kun on vauhtia enempi jne, mut hyvin kävi! Harmittaa pirusti se mun yks moka siinä lopussa, kun käänsin oman rintamasuuntani turhan aikaisin ja siks Frini ei hypännyt sitä yhtä - tai ainaki näin luulen siinä radalla tapahtuneen :D Laskeskelin, et me oltas saatettu olla kolmansia tai ees neljänsiä ilman sitä mokaa, mutta noh.. Ens kerralla paremmin, ehkä :'D

   Juu Frini tulee nuorten luokkaan - karvattomana ja lähes pystykorvaisena -.-' Meidät varmaan nauretaan kehästä pihalle! :'D

   Poista
  3. Sitäpä sitä, kun ei tulis mokia ni hyvin saattais päästä palkintosijoille.. ;D
   Ikävästi ne omat mokat jää harmittamaan. Sit vaan uusintaa samalle radalle jos menis paremmin. :)

   Älä huoli, Tiida tuntuu kans alottelevan karvanlähtöä, saas nähä pitääkö turkin päällään näyttelyyn asti... :D

   Poista
  4. Sepä, agility on laji, missä yksikin pieni virhe saattaa muuttaa paljon :'D Joo, mulle sanottiin, et menisin lisästartin vielä ottamaan, mutta eeei, mulle jäi muuten niin hyvä fiilis radasta, että toi pikkumoka ei sit kuitenkaa harmittanu siinä vaiheessa niin paljon, et olisin enää lisästarttia ottanut :D Vaikka toi nyt silti pikkuse jäi harmittaan, ni loppuje lopuks oon hirveen tyytyväinen kuitenki muuhun rataan ja etenkin koiraan - se teki just niiku mä ohjasin! ♥
   Niii se vasta aloittelee, Frini on tiputtanut jo ainaki kuukauden XD Nyt tota karvaa lähtee ihan tuppoina, jeejee :D Noh, me tullaan näytille joka tapauksessa, kun kerran on ilmotettu nii perumaan en tuloa ala jonkun karvanlähdön takia :p

   Poista
 2. Näitä tavoite postauksia on kiva lukea! Mihin näyttelyyn ootte tammikuussa menossa? :D Maini on Kajaaniin nyt ilmoitettu, sen jälkeen pitää katsoa karvatilanne uudelleen.. Varmaan tiputtaa tässä keväällä, joten loput näyttelyt mahdollisesti vasta kesällä/syksyllä. Tavoitteena ois nyt EH, mutta kunhan käyttäytyis - kaikki muut sen jälkeen on plussaa! ;)

  Onnekasta uutta vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Turku KV olis tiedossa. :) veikkaan, että EH tulee. Tärkeintä nyt olis se nätisti ravaaminen vieressä hyppelyn sijaan ja rauhoittuminen myös häkin ulkopuolella :)
   Pahoin pelkään et meillä ja alotellaan kohta karvanlähtö.. sit ollaan taas niin kaljuna.. :D
   Kyllä te sen EH:n saatte! Maini on niin nätti likka, ihanan ilmeikäs

   Poista