torstai 9. huhtikuuta 2015

Vastauksemme

Saimme ensimmäisen blogihaasteemme Nenäkäs.net:iltä. Ensin vastaan heiltä saatuihin 11 kysymykseen, sen jälkeen keksin 11 uutta ja haastan lisää blogeja mukaan. Eli vastauksiini:


1. Minkä harrastamasi lajin nostaisit tällä hetkellä ykköseksi ja miksi?
    Agilityn, se on vienyt minut mennessään. Olen kilpailuhenkinen, tykkään oppia uutta ja kehittyä sekä pidän nopeatempoisuudesta, radalla tapahtuu koko ajan. Agilityssa on niin paljon opittavaa ja kehittymisen varaa, ja se on minusta kiehtovaa.

2. Onko sinulla jokin koirarotu, josta olet haaveillut mutta tiedät ettet sellaista pysty (vielä) ottamaan?
    Saluki ja varsinkin pidempikarvainen versio. Niiden ulkonäkö on jotain sanoinkuvaamattoman upeaa, siinä yhdistyy sirous, koko, vauhti, villieläin, virtaviivaisuus ja upea turkki. Salukin ulkonäkö on taianomainen. Kuitenkin luonne ja rodun vaatimukset eivät kohtaa minun ajatukseni kanssa enkä suoraan sanottuna usko että salukia koskaan otan.

3. Entä onko sinulla jokin laji, jota haluaisit kokeilla mutta et ole saanut mahdollisuutta? (agility, PEKO, toko jne)
    Vinttareiden juoksukisat on jollain tapaa mielenkiintoisia mutta tuskimpa koskaan omistan koiraa, jonka kanssa tätä voisi testata. Eikä se nyt niin suuresti mieltäni kutkuta.

4. Saitko valita omasi pentueesta? Jos sait, mikä oli se ratkaiseva tekijä päätöksessäsi?
    Sessan pentueesta sain. Pennut asuivat kaukana ja olin nuori ja tyhmä ja päätöksen tein puhtaasti ulkonäön perusteella. En tosin ole katunut valintaani myöhemmin.
    Tiida oli pentueestaan viimeinen jäljellä oleva, joten sitä en valinnut. Värityksen perusteella Tiidakin tosin pentueesta silmääni miellyttävin. Onneksi en valinnut vaan sain tämän neidin sillä sen luonne on mulle just passeli.

5. Pidättekö yhteyttä koirasi kasvattajan kanssa?
    Kaikkien kasvattajien kanssa ollaan Facebook-kavereita. Toisia nähdään tilaisuuden tullen muutamia kertoja vuodessa ja viestitellään usein. Toisen kanssa emme välimatkan takia ole tavanneet enää mutta juttelemme netissä silloin tällöin.

6. Voisitko ottaa roturisteytyspennun?
    Voisin mutten usko ainakaan lähitulevaisuudessa ottavani. Minua kiinnostaa niin monet rodut etten usko risteytyksen ottamisen olevan tarpeellista. Minulle on jo sopivia rotuja useampikin olemassa.

7. Mikä on rotusi kaunein väri?
    Blue merle, ehdottomasti.

8. Tämän hetkinen lempiblogisi?
    Äh, tää on vaikea.... tällä hetkellä minulla ei ehkä ole lempiblogia.. Monissa blogeissa on omat hyvät puolensa ja mielelläni luen näitä, mutta en ole innostunut yhdestä yli muiden.

9. Rotusi parhaat ja huonoimmat puolet? (tai koirasi)
    Collien parhaat puolet on kaunis ulkonäkö, hyvä sopeutumis- ja muuntautumiskyky sekä ehdottomasti rauhallisuus. Hyvästä yksilöstä saa vaikka ja mitä irti harrastuksissa mutta samalla se on helppo ja vaatimaton koira kotioloissa.
    Huonoina puolina turhan yleiset hammasvaivat (alaleuan riittämättömyys), arkuus ja heikkohermoisuus. Myöskään rodun jalostamisesta jatkuvasti muhkeampiturkkiseksi en tykkää.

10. Paras koiriin liittyvä muistosi?
      Omien koirien kanssa ihanin muisto on viime kesältä. Olin uittamassa koiria ja pulahdin itsekin veteen. Lähdin uimaan vastarannalle ja molemmat likkani uivat vierelläni ees ja taas. Se oli todella hieno hetki.

11. Jos koirallasi olisi tunnusbiisi, mikä se olisi?
      Tä on taas vaikea..... Sessa on iloinen mutta samalla anteeksipyytävä ja surusilmäinen.. Näin nopeasti ajateltuna tämän tunnelma voisi olla sille sopiva.
Tiida on pieni ja pippurinen puoliaan pitävä hupsulainen. Sille voisi sopia tämä.


vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:


1. Miten päädyit rotua valitessasi juuri tähän rotuun?
2. Jos sinun olisi aivan pakko vaihtaa rotua, mihin päätyisit?
3. Mikä on maximimäärä koiria yhdellä ihmisellä? Perustele.
4. Mikä on koirasi ällöttävin/omituisin tapa?
5. Jos koirasi olisi ihminen, millainen hän olisi? (seurapiirikuningatar, siisteysintoilija, pelle etc.)
6. Mikä on hauskin ja/tai hyödyllisin temppu, minkä koirasi osaa?
7. Voisitko ottaa rescue-koiran? Perustele.
8. Koirasi heikoin luonteenpiirre? Entä vahvin?
9. Paras muisto koirasi kanssa? (Mielestäni ihana kysymys, siksi laitan tämän eteenpäin.)
10. Millä yhdellä sanalla kuvailisit koiraasi?
11. Laita loppuun koirailuun liittyvä kuva, joka saa sinut hyvälle mielelle.

4 kommenttia:

 1. Mainin ja Tessun kanssa olen päässyt paikallisen vinttikoirakerhon tapahtumassa tutustumaan juoksuun (maasto ja ratasuora) :D Kumpikin vaikuttivat kivoilta lajeilta, vaikkei näistä kumpikaan sinällään ole optimaalinen siihen lajiin. Ajattelin kyllä tulevana kesänä kokeilla Mainin kanssa uudelleen, ihan vain katsoakseni onko iän myötä tapahtunut siihen muutosta. Ja oon samaa mieltä tuosta turkin jalostuksesta, liika on liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Joku roti siihen tukan määrään. Kamala välillä kun näkee jostain muualta päin maailmaa collien pentujen kuvia ja ne on pöyhkeemmän näkösiä ku keeshondit!
   Muistankin kun oot kirjotellu jostain juoksujutuista. :) Täällä päin on välillä niitä makkarajuoksuja, sinne ehkä joskus vielä vien meijän likat. :D

   Poista
 2. Kiitos haasteesta :) Innolla otetaan se vastaan ja kirjoittelen vastaukset mahd. pian!

  VastaaPoista
 3. Ootkin jo näköjään saanu haasteen, en yhtää huomannu, jotta Anne oli sutkin jo tähän haastanu ja haastoin itekin sut:
  http://frihetawa.blogspot.fi/2015/04/yksitoista-kysymysta-haaste.html
  ;D Jos joskus tulee tylsää niin....

  VastaaPoista