maanantai 6. huhtikuuta 2015

Kasvattajia treffaamassa

Harrastukset on tällä viikolla jääneet todellä vähille. Osa on pääsiäistauolla ja toisten treenien aikaan me ollaan oltu pääsiäisen vietossa. Treenien määrä jäi surkeaan kahteen, alkuviikosta agia ja kasvattajilla rally-tokoa. Toisaalta lepo silloin tällöin ei tee huonoa koiralle, emäntä onkin sitten asia erikseen..

Perjantaina siis pakkasin koirat kurapukuineen autoon ja lähdin ajamaan kohti Helsinkiä. Paikalla meitä oli yhteensä neljä omistajaa koirinemme. Lätisimme aikamme ja annoimme koirien tehdä tuttavuutta kunnes lähdimme ulos ottamaan pääsiäiskuvia. Paula oli askarrellut koirille kertakäyttölautasista pupun korvat rekvisiitaksi. Kuvista tuli todellakin hyvänmielen kuvat, näitä katsoessa ei voi olla hymyilemättä.

Pääsiäispuput toivottaa myöhästyneet mutta hyvät pääsiäiset!
Kuvailun jälkeen lähdimme eräälle kentälle juoksuttamaan koiria ja treenaamaan rallya. Anne videoi jokaisen suoritusta, Paula otti kuvia.
 Sessan kanssa seuraaminen on vielä todella surkeaa, se tulee nätisti imuttamalla mutta auta armias, jos nostan kättäni ylemmäs tai jätän namit taskuun niin neiti valuu kauemmas taakse ja vasemmalle. En ole tosin taaskaan jaksanut treenata Sessan seuruuta, mutta ehkä pitäis taas alottaa treenaamaan. Lisäksi neiti vaatii hirmuisesti kehuja ja kannustusta epävarmuutensa vuoksi, mutta mielestäni me ollaan edistytty ja saatu treenaamiseen rutkasti lisää iloa. Sessan video.



Tiidan teki tuttuun tapaan kivalla mielellä ja videosta selvästi näkee, että koira tykkää puuhailla yhdessä. Tiidalla on niin paljon intoa ja kentän laidalla odottamisen takia vähän hermoja, joten sen kanssa täytyy muistaa ottaa pari perusasentoa ja paikkaa ennen varsinaista rataa. Jos en rauhoita treenin alkua, Tiida käy kierroksilla ja haukkuen komentaa minua eikä keskity ohjeisiin. Myös itse hyödyn tästä alun rauhoittamisesta, siten saan omat hermonikin kasaan ja koiran perseilyt suljettua mieleni ulkopuolelle. Kaikenkaikkiaan kuitenkin kiva ja täpäkkä rata, vaikka seuruu ei ollutkaan parasta seuruutamme. Tiidan video.


Tein radan molempien kanssa kahdesti. Minulle sekä koiralle jäi hyvä mieli treeneistä vaikka kaikki ei sujunut kuin Strömsössä. Sessan vahvuuksia on suora eteentulo. Tiidan vahvuuksia maahanmeno, todella kivasti likka sinne tiputtautuikin. Saas nähdä, milloin seuraavaksi treenataan rallya, mutta ihan kiva hömpöttelylahijan tuo on.

Rallyn jälkeen siirryimme sisätiloihin nauttimaan Annen tekemistä täytetyistä paprikoista ja ihanasta valkosuklaa-vadelma-mustikka -juustokakusta. Nam! Onni on mahtavat kasvattajat, jotka kuuntelevat hyvät ja huonot uutiset, auttavat parhaansa mukaan ja kirsikkana kakun päälle järkkäävät vielä tapaamisia ja kestitsevät kasvattien omistajien masut halkeamispisteeseen asti. Kiitos teille Anne ja Paula!

5 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää. Ole tarkkana omien askelten kanssa mm. tuossa "Koira eteen, 1 askel peruuttaen jne.." Pyri ottamaan saman mittaisia askelia - tuomarillekin selkeämpää, että olikos siinä nyt 2, 3 vai 3½ askelta :) Ihan vaan sillä, jos joskus innostutte ihan virallisiin kisoihin saakka (;
    Hauska tuo Tiidan eteentulo, kun meni jalkojen välistä :'D Samoin maahanmenot upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin jo tehdessä et askeleet meni miten sattui.. :D yllättävän hankalaa niiden laskeminen haha.

      Poista
    2. Juu, tuttua. Itsellänikin aluksi teetti tosiaan hankaluuksia kyseinen asia =D Aika äkkiä sen kuitenkin oppi, että miten se oikein pitää tehdä =)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää! Nuo askeleet on kyllä petolliset, minäkin sain niistä noottia vaikka luulin kokoajan tekeväni niitä oikein :D
    Ps. heitin haasteella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kuivaharjoitellessa ne vielä menee miten pitää, mutta koiran tullessa mukaan kuvioon menee omat jalat ja askeleet solmuun :D kyllä mä vielä opin!
      Huomasinkin haasteen, jee meidän eka! Kiitos siitä!

      Poista