keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Asiaa peloista

Ajattelin nyt tehdä postauksen koirien peloista. Meillä ei ihan hirveesti pelätä asioita, mutta erilaisia pieniä kammotuksia on ja on ollut.

Sessalla on ajan kuluessa esiintynyt joitain pieniä ohimeneviä pelotuksia, joista ollaan iän karttuessa ja harjoitusten kanssa selvitty, nykyään typykkä on melko tasapainoinen ja rauhallinen joka tilanteessa.
Sessa kuitenkin pelkää pyykinkuivaustelinettä, tai pikemminkin sitä kolinaa, mitä teline liikuteltaessa pitää. Nuorempana Sessa pelkäsi telinettä ihan kamalasti, neiti meni kämpän toiseen päähän nurkkaan pelkäämään. Asuimme silloin vielä yksiössä, joten kauas telineestä ei päässyt. Pelosta päästiin kuitenkin eroon, laitoin aluksi silloin tällöin telineen ympärille nameja, jotka onneksi katosivat aina lattialta. Nykyään tätä telinepelkoa ei enää ole, on kyllä vielä hieman varovainen ja pysyttelee kauempana kun telinettä liikutellaan.
Pienenä pentuna oli myös yksi kummallinen päivä, milloin likka pelkäsi joka ikistä autoa, mikä ajoi meidän ohitse... Sessa juoksi kuin päätön kana, niin kauas kuin hihna kantoi. Kamala päivä, mutta onneksi se oli vain se yksi päivä.

Tiida taas on muuten suht reipas penikka, hieman ääniherkkä (ilmaisee tätä haukkumalla), mutta yksi kunnon pelko penikalla on. Liukkaat ja liukkaan näköiset lattiat... Tyttö liukastui kerran rappukäytävässä ja säikähti niin pahasti, että on saanut tapauksesta trauman. Aina välillä pelko herää jonkun liukastumisen seurauksena, silloin pelätään taas ihan kaikkia rappukäytäviä ja muita vastaavia, välillä taas mennään ilman mitään muistoa pelosta. 
Muutamme pian asuntoon, missä on laminaattilattiat, liukkaampaa materiaalia kuin tämän hetkiset lattiat. Silloin neidin on vain opittava kävelemään siellä. Samoin kuin ulkona on nyt liukasta, siitä vain mennään, ei ole varaa pelätä. Eikä syytä. Uskon vahvasti, että saadaan tämä pelko hallintaan, varmasti silloin tällöin mennään takapakkia, mutta kyllä me pääsääntöisesti eteenpäin ollaan menossa!

Nyt, suuntaamme Nukku-Matin Maahan, missä ei pelkoa tunneta, hyvät yöt !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti