torstai 28. elokuuta 2014

Suunnitelmia harrastusrintamalle

Huh! Nyt työttömälle on iskenyt järrrkyttävä harrastuskuume! Tässä päivieni iloksi oon koittanut keksiä uusia aktiviteettejä. Koirablogien ahkerana lukijana silmiini on päässyt ponnahtamaan jos jonkinlaista harrastusta. 

Olen ajatellut Tiidan olevan meikäläisen "harrastuskalu", plikalla tuntuis olevan intoa ja moottoria vaikka mihin harrastukseen. Agilityhan on ihan selvästi meidän laji, koiralla on intoa ja keskittyminen on mahtavaa, kroppakin kuvattu lonkkien ja kyynärien osalta terveeksi. Joskus hamassa tulevaisuudessa olisi tarkoitus vielä likan selkä kuvata, ei kuitenkaan ole vielä tämän hetken juttu. Tähtäimessä kisaaminen. Sitten joskus.

C:Hanna-Kaisa
 Olin jo leikitellyt ajatuksella vesipelastuscolliesta, kunnes minut palautettiin karuun todellisuuteen, neiti 15kg tuskin jaksaa riuhtoa ihmisillä täytettyä venettä maihin. Myös turkin hitaan kuivumisen ja mahdollisten iho-oireilujen takia päädyin poissulkemaan VEPEn Tiidan harrastussuunnitelmista. Harrastakaamme jatkossa siis pelkkää uimista.

C: Edith
Seuraavaksi mieleeni palautui arjessakin hyödyllinen toko. Olemme viime vuoden puolella viimeksi koittaneet käydä säännöllisesti treenaamassa tätä lajia, mutta omistaja kyllästyi aivan totaalisesti. Kuitenkin koin viime viikolla valaistumisen käydessäni pitkästä aikaa ohjatuissa treeneissä. Tämänhän on kivaa! Koira tykkää ja tekee hyvällä tarmolla ---> minä tykkään. Ehdin jo suunnitella meille hivenen kunnianhimoisen tavoitteenkin tältä suunnilta, kirjoitellaan siitä tarkemmin jos/kun tavoite on realistisempi (=omistaja ei kyllästy ensimmäisten viikkojen aikana).

C:Edith
Kesän mittaan mua on ruvennut kiinnostamaan kamalasti myös paimennus. Olen intoillut pienessä mielessäni jo paaaljon tästä lajista, mutta en ole oikein osannut etsiä tietoa mahdollisuudesta päästä testaamaan lajia. Tänään koirapuistossa kuulin eräältä omistajalta omakohtaista kokemusta, sekä sain vinkkiä, miten päästä kokeilemaan. Otinkin heti kotiinpäästyäni näppäränä likkana yhteyttä erääseen paikkaan, ja nyt odotellaan vastausta... ;)

Kuva Googlesta
Jottei harrastuksia olisi liian vähän suunnitelmissa, olen innostunut myös hausta. Tästä lajista en vielä tiedä paljoakaan, mutta kuvittelen Tiidasta olevan ehkä tähänkin. Likka tykkää käyttää ääntään sekä nenäänsä erittäin paljon. Tämänkin aloittamisen suhteen on jo heitetty pökköä pesään.

Huh, miten paljon suunnitelmia yhdelle koiralle! Onneksi meillä on vielä moooonta vuotta aikaa kokeilla kaikkea, sekä keksiä vielä uusiakin harrastuksia! 

..tällä välin Sessa saa hoitaa kotikoiran virkaa. Neiti mm. hoitaa mamman lämmityksen öisin, vahtii rottia niiden ulkoillessa asunnossa, noutaa heitetyt esineet (pallot, kepit, tikut, pehmolelut, luut, ymym, you name it) sekä huolehtii kaksijalkaisten päivittäisestä liikunnasta. Mahdollisesti neiti sininen pääsee leikkimielisesti treenaamaan agia, ehkä myös tokoa. Nämä riittänevät tälle plikalle paremmin kuin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti