lauantai 7. maaliskuuta 2015

Ärrinmurrin


..että sellanen iltalenkki meillä!! Koiralla siis ennen episodia päällään ketjullinen koko kuristava panta, mikä ei suinkaan ollut kuristavassa asennossa ja väärin käytettynä ja koiralle isona pääsi luiskahtamaan pois kaulasta. Onneks ei käynyt silmittömästi kimppuun vaan pysähtyi Sessan alistuessa, jolloin olin jo niskavilloissa kiinni ja työntämässä mokomaa elukkaa kauemmas omista koiristani. Kyllä kiukutti! Jalat täristen kokosin itseni ja mahdollisimman asiallisesti kehotin ostamaan toisenlaisen pannan. Onneksi omistaja vaikutti myös säikähtäneeltä ja otti alkujärkytykseni ärräpäät kiltisti vastaan ja oli selvästi pahoillaan. Toivotaan, että oppi jotain tästä eikä sama kaava toistu enää muidenkaan kohdalla.
(Lähistöllä asustaa myös aika paljon samoin käyttäytyvä sakemanni, jonka omistajalla ei tunnu olevan kontrollia koiraansa, innolla odotan tämänkin kohtaamista....)

Ja kyllä, olen entistä vahvemmin roturasisti ja vahvasti myös sitä mieltä, että koira-ajokortille olisi todellakin käyttöä!

3 kommenttia:

 1. Huh, onneksi ei käyny pahemmin!

  VastaaPoista
 2. Mikä siinä onkin, että aina suunnilleen samanrotuisten kidoista saa omiaan repiä turvaan...Ainahan se syy on hihnan toisessa päässä, mutta ne motiivit tietyn rotuisten koirien hankintaan eivät aina kestä päivänvaloa. Jopa täällä Ranskassa, missä suurin osa koirista on melko sosiaalisia (onneksi, sillä suurin osa niistä kulkee aina vapaana, omistajan kanssa tai ilman), tosi monet sakemannit (rotikoita harvemmin näkee, onneksi!) ovat ihan samanlaisia hulluna räyhääjiä kuin monet kollegansa Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääliksi käy näitä egonjatke -rotuja. Ei tee yhtään hyvää niiden maineille kun älykääpiöt ottaa niitä hurjan ulkonäön vuoksi.. kaikki rodut ei sovi kaikille ja siihen oman rodun valintaan ois syytä panostaa eikä ottaa sitä ulkonäöltään tai maineeltaan mielekästä ilman perehtymistä luonteeseen ja käyttötarkotukseen.

   Poista