torstai 5. maaliskuuta 2015

Keppitreeniä

Kurvattiin aamusta molempien koirien kanssa hallille agittamaan. Huomisen ohjatut jäävät episten vuoksi välistä, joten halusin treenata Tiidaa itse. Koska tavoitteena on virallisten korkkaus loppuvuoteen mennessä, on keppejä ja kontakteja vielä hiottava paljon.

Kontakteja ollaan nyt tehty nenuttamalla. Tällä hetkellä ei vielä tehdä esteitä kokonaisena, vaan ohjaan Tiidan sivusta suoraan alastulokontaktille, johon neidin pitäisi itse oppia pysähtymään välittämättä siitä, missä minä olen. Toistaiseksi Tiida vielä valuu kontaktilta alas mukanani, joten nyt treenataan enemmän pientä häiriötä minun suunnalta. Tällä hetkellä kontakti näyttää tältä:


Kepit on nyt siinä vaiheessa, että mielialasta ja päivästä riippuen ne suoritetaan ilman ohjureita jo suht mallikkaasti. Epävarmuutta on vielä hiukan, mikä näkyy vauhdin puutteena. Myös jos olen liian paljon edellä, koira saattaa oikaista. Ylienergisenä ei malteta pujotella kunnolla, väsyneenä ei jakseta keskittyä loppuun asti. Oikealla mielialalla ne menee kuitenkin hyvin alusta loppuun ja parin esteenkin kautta. Treenaamme jatkossa vaihtelevasti joko kaikilla verkoilla (lisää vauhtia ja itsenäisyyttä), muutamalla ohjurilla (mieleen muistuttelua) tai kokonaan ilman. Eiköhän me näin saada hyvät ja varmat kepit aikaan. Ja tältä meidän kepit tällä hetkellä näyttää ilman ohjureita/verkkoja:Sessan kanssa treenattiin pienesti muutaman esteen pätkiä. Lähinnä putkea, todella matalia hyppyjä, pari kertaa puomia ja tasan kaksi kertaa keppejä verkoilla. Sessa tekee ihan mukavasti, vähän ujostuttaa ja on hidas, mutta mieliala on iloinen. Meidän touhu on enemmänkin puuhastelua kuin treenaamista. Pääasia, että koiralla on kivaa ja se saa kahdenkeskistä aikaa kanssani.

2 kommenttia:

  1. Hienoa menoa! Pitäis Mainillekin keppejä alkaa opettamaan ihan kunnolla. Ollaan vähän tutustuttu ja Maini tietää, että siinä pitää pujotella (aina ohi kävellessä kiertää yhden välin) mutta ei yhtään sarjaa ole itsenäisesti tehnyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) oon todella ylpeä tän hetkisistä kepeistä vaiks vielä on työtä tehtävänä. Meillä autto ohjureiden käyttö ja pikkuhiljaa niiden poisto ensin keskeltä ja myöhemmin reunoilta ja lopulta kaikki pois. Treeniä vaan niin kyllä ne siitä! :D

      Poista