maanantai 2. maaliskuuta 2015

Hakutreenit nro 3

Eilen oli vuorossa Tiidan kolmannet hakutreenit. 
Viime treeneissä treenasimme makkararinkiä sekä pakenevia maalimiehiä. Ukkojen pinkaistessa karkuun neiti aloitti sen päiväsen haukkumisen ja komentamisen, olis tehnyt kovasti mieli lähteä perään. Lähettämistä sain odottaa tovin, jotta koira hiljenee ja keskittyy.
Tällä kertaa otimme taas ensin makkararinkiä rauhoittumisen harjoittelemista ajatellen. Tiida oli vetänyt remmissä into piukeana autosta metsään ja aloitti haukkumisen jo metsän reunalla. Yllättäen ihmisten luo pääsyä ja ringin alkua odoteltiin hiljaisuudessa ja rauhassa. Päästin Tiidan irti ja reippaasti se taas juoksi ihmiseltä toiselle nameja hakemaan. Tämän jälkeen koira takaisin autoon odottamaan toista vuoroaan.

Toisella kierroksella otimme aluksi pari haamua aika pitkällä etäisyydellä. Kiinnitin neidin huomion toisaalle sillä aikaa kun ukko meni piilolle. Tämän jälkeen ukko kiinnitti koiran huomion ja piiloutui. Tiida ei turhia haukkuja päästellyt, odotti käskyä ja luvan saatua lähti reippaasti etenemään kohti maalimiestä. Maalimiehellä Tiida odotti nätisti ja luottavaisesti maassa makoillen tuloani, kehtaanpa väittää että neiti sikapossu olisi mieluusti jäänyt paljon pidemmäksikin aikaa ukolle herkuttelemaan.

Viimeinen maalimies otettiin eri tavalla mutta lähempänä keskilinjaa. Maalimies oli piiloutunut sillä välin kun etsimme edellistä ukkoa. Minua ohjastettiin lähettämään koira tiettyyn suuntaan. "Katotaan mitä se tekee", kuului apukouluttajan suusta. Epäilin lähteekö Tiida ilman näköhavaintoa metsään etsimään, saati vielä oikeaan suuntaan.. Tiidapa olikin päässyt jyvälle, otti ilmavainun ja luvan saatuaan lähti määrätietoisesti etenemään. Ukkopa ei ollutkaan suorassa linjassa lähetettyyn suuntaan nähden. Tiida kuitenkin hiffasi seurata nenäänsä ja teki reippaan käännöksen ja rynni pusikkoon, josta maalimies sitten löytyi.

Tuo pieni sintti yllättää minut aina uudelleen ja uudelleen, se on niin hieno ja nopea oppimaan! Kunhan vain itse olisin yhtä fiksu niin meistä voisi tulla vaikka ja mitä..

Ainiin, kohta meillä alkaa hakutreenit kahdesti viikossa! Sunnuntain päivätreeni pysyy samana, tiistaille lisätään iltatreeni. Jännittävää nähdä miten illan hämärtyminen vaikuttaa koiraan ja miten edistyminen nopeutuu treenien tiheytyessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti