lauantai 3. toukokuuta 2014

Harjavalta RN

Tänään yöllä aamulla herätyskello soi jo 5.15, lähtö Harjavaltaan olisi hieman ennen seitsemää. Ei muuta kuin ämmä ylös sängystä ja koiria juoksuttamaan niitylle. Tuohon aikaan ei näkynyt juuri ristinsieluakaan, uskalsin päästää koirat vapaiksi heti ovesta ulos päästyämme. Puolen tunnin energianpurkaus lenkki, minkä jälkeen emännän vuoro puunata itsensä, pakata viimeiset kamat (eväät) mukaan, napata koira kainaloon ja kipittää pihalle kyytiä vartoomaan.


Perille saavuttiin siinä puol 9 maissa, koottiin häkit ja tuolit, vietiin paprut näytille ja alettiin odottamaan. Sää oli suht hyvä, kuitenkin aamulla tunnetusti on aika vilpoista ja paikkamme sijaitsi vielä varjossa. Onneksi otin toppatakin, vaikkei sekään taannut lämmintä oloa.

Tiida oli arvattavasti erittäin innoissaan ja hämillään, haukkui paljon. Laitoin neidin omaan häkkiinsä odottelemaan. Tosi hienosti siellä olikin, kunhan vain pidin ovien kankaat näköesteenä. Hieman itki aluksi, mutta tottui yllättävän nopeasti ja hiljeni.


Junnu narttujen kehä alkoi joskus 11 jälkeen, tarkkaa aikaa en huomannut katsoa. Tuomarina toimi slovenialainen Lidija Oklescen.
 Ensin kaikki kerralla kehään, luokassa oli miltei 30koiraa, eikä juoksuttanut meitä. Kehästä ulos ja taas odoteltiin, meidän vuoro olisi vasta viimeisenä. Tuomari taisi olla hyvällä päällä, sen verran paljon ERInomaisia jakeli, vasta loppua kohti alkoi jakelemaan ErittäinHyviä.
Meidän vuoro koitti viimein. Asetin Tiidan tönöttämään ja tuomari saapui kopeloimaa. Neitiä ei ole koskaan aijemmin kopeloitu noin tarkkaan, malttoi kuitenkin tosi nätisti seistä paikoillaan, mistä olenkin hyvin ylpeä. Siitä seuraavaksi kehä kerran ympäri. Tiida innostui pompahtamaan pariin otteeseen, niinkuin arvelinkin. Vielä viimeiset tönöttelyt tuomarin edessä, jonka jälkeen Tiidalle EH ja kirjallinen arvostelu käteen, kiitos.
Aluksi vähän harmitti, kun niin moni oli saanut ERI:n. Arvostelu piti kuitenkin mielestäni hyvin paikkaansa ja olen nyt tyytyväinen ensimmäisen näyttelymme tulokseen. :) Hieno pikku suippis.<3


Arvostelu:

"Good sixe and body proportions, could have slightly stronger bones, correct shape of head with too snipy muzzle, needs stronger underjaw, nice dark eyes, excellent ears, excellent neck and topline, correct angulations infront and behind a slihgt cow-hocks, in movement narrow with hocks."
Lidija Oklescen, Slovenia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti