lauantai 19. huhtikuuta 2014

Kuulumissii



 Piti jo eilen kirjoittaa, mutta pitkästä päivästä johtuen iski kauhea väsymys, nyt oli otettava itseään niskasta kiinni että saadaan tännekin jotain tekstiä ruksittua.

Eilen oli siis Collieyhdistyksen mätsärit Kupittaalla. Lähdin Tiidan kanssa tarkotuksena lähinnä saada harjoitusta näyttelyitä varten. Huolestutti, miten tuo mahtaa sietää aivan ventovieraan kopeloitavana olemisen ja osaako rauhoittua isossa koiratapahtumassa. Tapahtumapaikalle päästyään neiti aloitti sen luokan haukkumisen. En jaksanut oikeen ponnekkaasti puuttua asiaan, välillä kielsin, välillä taas ohjasin namuilla huomion muualle, välillä annoin vaan haukkua. Tiida selkeästi haukkuu tylsistymistään, ajattelin jos se siitä lopettais omaan tahtiin kun huomaa ettei kiljumisesta ole hyötyä. Ei se kyllä ihan niin vaan lopettanut..


Anyways, kehään päästiin mielestäni suht' äkkiä, parina meillä oli Japi ja Taavi, pk collie uros. Tiesin jo kehään mentäessä, että meille annetaan sininen nauha. Yllätyin, kuinka pitkään he meidän koiria katselivat ja pistivät vielä uudestaan ravaamaan, ennen kuin antoivat meille sen odotettavissa olleen sinisen.
Sinisten kehää saatiinkin odotella vähän kauemman aikaa. Lopulta senkin aika koitti, emme kuitenkaan päässeet sijoittumaan, vaan meidät kiitettiin ravaamisen jälkeen ulos.
Jäimme vielä odottamaan "Paras collie"-kehää. Osallistujia tais olla seitsemän. Aluksi kierrettiin kehä pariin kertaan ympäri, tönötettiin ja tämän jälkeen tuomarit tiputtivat muutaman koiran, yllätyksekseni me saimme Tiidan kanssa vielä jäädä kehään kolmen muun koiran kanssa. Vedimme vielä toisen rundin ympäri ja tönötimme, sitten tiputettiin taas kaksi, tässä kohtaa me jouduimme jättämään kehän.


Vaikka palkintoja ei herunut tällä kertaa, lähdin hyvillä mielin kotiin. Oon erittäin tyytyväinen Tiidan suoritukseen kehissä, seisoi nätisti paikoillaan, antoi oikein kivasti kopeloida niin hampaat kuin kropankin, ravissa hiukan turhautui ja hypähti, sekä collie-kehässä istahti pariin otteeseen.



Ruu on siis aivan ihana collukka.<3
Nyt mulle on iskenyt ihan kunnon näyttely/mätsäri-into, en malta odottaa keskiviikkoon, että päästään taas toisiin mätsäreihin. Ensmäisiä näyttelyitä pitäis jaksaa odotella vielä pari viikkoa. Ens viikolla Tiidalla onkin sitten jo puunauspäivä tiedossa.
Muutenkin kamala harrastusinto nostanut päätään, tekis mieli päivittäin lähteä reenaamaan milloin mitäkin. Eniten odotan tuota agilitya, kesällä päästäänkin useemmin treenaamaan sen lajin pariin. Oon ihan täynnä intoa, jos jollekin tutulle ei vielä ole tullut asia selväksi. ;)

Postauksen kuvat on otettu tänään lenkiltä Japin ja neiti Kesätukan (Ruu) kanssa.

2 kommenttia: