perjantai 25. huhtikuuta 2014

Saanen esitellä; Sulo ja Onni

Pari kuukautta takaperin meidän Mortti-rotan veli sai jonkunlaisen halvauksen ja jouduimme viemään Vertin lopetettavaksi. Mortti on ollut siitä asti yksin ilman lajitovereita suuressa häkissään, tietysti me ollaan pidetty pojulle seuraa parhaamme mukaan. 
Mortin jäätyä yksin aloimme miettiä rotan parasta ja tulimme siihen tulokseen, että etsimme herralle kodin, missä on entuudestaan rottapoikia. Lopulta koti löytyi ja sovimme Mortin luovuttamisesta uudelle omistajalle. Valitun päivän koitettua, emme kuitenkaan pystyneet luopumaan rakkaasta pojastamme, vaan päätimme pitää herran kotona.

Koska Mortti selvästi kaipasi lajitovereiden seuraa, päätimme alkaa käymään kasvattajia läpi. Ensimmäisenä otimme yhteyttä Zaya's rottalaan, ja sieltä meille luvattiin kaksi kikkura poikaa. Kävimme eilen noutamassa pojut kotiin, alussa jännitti kovasti, miten Mortti suhtautuu toisiin rottiin pitkän yksinelonsa jälkeen. Tutustutimme pikkuiset Morttiin aluksi sängyllä. Mortti nuuhki lapsukaisia, ei näyttänyt eleelläkään, ettei pitäisi pienistä. Kaikki sujui niin hyvin kuin mahdollista. Seuraavaksi laitoimme rotat dunaan keskenään, ei vieläkään ongelmia, ei minkäänlaisia. Mortti antaa pienokaisten kiipeillä selkänsä päällä ja tunkea massun alle, ei provosoidu juuri mistään. Ruokaansa herra ei arvatenkaan tahdo pienten kanssa jakaa, vaan häätää lapsukaiset kauemmas.
Uskallettiin eilen illalla jo kokeilla, miten vanhaherra suhtautuu, jos laitamme pienet Mortin reviirille, tämän omaan häkkiin. Ei vieläkään ongelmaa. Siellä häkissä ne kaikki kolme ovat nyt olleet sulassa sovussa. Kyllä se on hieno pappa se Mortti! <3

Tässä he nyt ovat:

Onni(manni)
Nimi: Zaya's Talk to the Hand
Synt.: 20.3.2014
Rotu ja väri: rex russian blue
Sukupuoli: uros

Sulo
Nimi: Zaya's Thumbs Up
Synt.: 20.3.2014
Rotu ja väri: rex russian buff
Sukupuoli: uros

Koirat on vähän ihmetelleet näitä pieniä rotanalkuja, rotat taas aika reippaasti nuuskineet koiria häkin oven suulla. Eiköhän ajan kanssa totu toisiinsa oikein hyvin. :)


Kokoero näillä on valtava, kuvasta ei ihan käy ilmi todellisuus. Mortti ja Sulo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti