keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Sessan möröt

Välillä pistää ihmetyttämään mun neiti Sinisen hermorakenne.
Meillä on nyt ollut kotona vähän turhan lämmin ja oon pitänyt ikkunoita aktiivisesti auki. Tänään aamulla myös ensimmäinen tekoni sängystä noustua oli ikkunan avaaminen. Sattuipa niin mukavasti, että Sessa on keksinyt tänään jostain syystä pelätä tuota aukinaista ikkunaa. Luulen, että pelko koskee tuota tuulen puuskia ja niiden ääniä aukinaiseen ikkunaan, mutta on tämä nyt taas turhaa.
Sessa koittaa nyt koko ajan kavuta syliini, runnoo mun yli, läähättää, silmät on kun peuralla ajovaloissa ja tärisee jos nostaa takapäätään tuosta sängystä ylös. Ja kuolaa mun päälle.
Tavallaan kiva huomata, että hakee musta tukea pelätessään, mutta tuota ikkunaa ei kyllä tarvis pelätä. Enkä kyllä pidä sitä aina tuulisina päivinä kiinni ton pelon takia.


Sessa on jännä koira. Se on tavallaan tosi helppo koira, mutta toisaalta aika haastava tuon herkkyytensä vuoksi. Se on nätisti paikassa kuin paikassa, välillä jopa yllättää mut rentoudellaan uudessa tilanteessa, välillä taas järkyttyy.
Ihan naperona sillä oli yksi ainut päivä, milloin pelkäsi joka ikistä ohi ajanutta autoa. En tiedä mistä se pelko oli saanut alkunsa, enkä miksi se loppui jo seuraavaan päivään mennessä, eriskummallista.
Sessa pelkäs myös viime vuoden puolella yhtä tosi myrskyistä yötä, sillon tuuli ihan jumalattomasti ja ikkunat paukku ja tuuli ujelsi. Luulen että tää pelko on sitä samaa, nyt ulkona myös tuulee aikalailla ainakin ikkunasta kuunnellessa.


Tuo herkkyys oli myös rasittavaa Tiidan ollessa pienempi. Tiidaa toruessa Sessa alkoi ahdistua. Saattaa vieläkin kiivetä syliin jos huomaa että oon kiukkusella päällä. On muutenkin tosi ohjaajaherkkä, jos alan hermostua niin koira menee lukkoon.

Noh, kaipa tämäkin pelko helpottaa viimeistään tuulen laantuessa. Nyt mun tehtävä on olla tyynenrauhallinen etten lyö lisää pökköä pesään, jos vaikka neiti imis tätä rauhallisuutta musta. Sitten vasta kun on rauhottunut niin ikkuna kiinni.

2 kommenttia:

  1. Löysin teidän blogiin jonkin linkin kautta ja kirjoituksesi pisti pohtimaan. Itselläni oli myös nyt edesmennyt pappakoira vähän samankuuloinen, kuin sinun Sessasi.

    Kingi oli tosi herkkä kaikenlaisille äänille - välillä sitä pelotti jopa oma metallinen ruokakippokin, kun se metelöi välillä osuessaan johonkin. Ääniherkkyys mielestäni meni vanhemmiten vielä pahemmaksi, mutta koira oppi elämään pelkojensa kanssa, vaikka uudetvuodet ei koskaan olleetkaan kivoja..
    Se oli vanhemmiten mitä ihanin kotikoira <3 Kingistä ei olisi tullut koskaan oikein kunnon harrastuskoiraa juuri noiden herkkisominaisuuksiensa vuoksi, mutta ei se haittaa :) Kingi meni myös samalla tapaa "lukkoon", jos sitä tai Sooloa joutui komentamaan kovemmin.
    Tosiaan ei kannata tehdä mitään numeroa noista möröistä, vaan olla normaalisti ja kannustaa koiraa.

    Toivottavasti myös nuo Sessan pelot laantuvat iän karttuessa ja kokemusten tullessa! Hih, ihana tuo kultsu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sessa on myös kotikoirana mitä ihanin, maailman paras kainaloinen<3
      Uuden vuoden rakettien pauketta ei onneksi pelkää. Se onkin jännää miten välillä säikähtää joitain tavallisia asioita kun taas toisena päivänä saattaa olla ihan normaalisti niiden vähän pelottavimpienkin asioiden luona, hassu likka. :D Ehkä joku päivä opin ymmärtämään Sessan maailmaa ja mörköjä. Onneksi nyt tuntui tottuvan tähän ikkunaan ja tuuleen kun vaan pidin ikkunaa auki enkä huomioinut suuremmalti koiraa. =)

      Poista